Mijn eerste nis heb ik gemaakt toen mijn man met vage buikklachten bij de dokter liep. Ik was heel ongerust over hem en voor wat afleiding dook ik mijn atelier in. Na wat klooien met een mal en platen klei was mijn nis geboren. Toen ik ‘m ook nog in krachtige kleuren had geglazuurd wist ik dat dit het begin was van een nieuwe reeks kunstwerken. De ‘Love & Light Shrines’ vormen voor mij rituele kunst. Elke keer als ik er een kaarsje in aansteek voelt het alsof ik daarmee de wereld letterlijk een beetje lichter maak.

Love Bowls zijn niet alleen heel mooi maar ook erg handig. Ik gebruik ze om lekkere dingen in te serveren. Ook sieraden, kleingeld en visitekaartjes bewaar ik er in. Gedecoreerd met harten en/of engelenvleugeltjes is elk schaaltje uniek. Ik heb ze in verschillende maten en uitvoeringen. Voor elk wat wils.

De serie AM’s Secret bestaat uit wulpse corsetten en bolle billen gehuld in sexy slips. Het is een pleidooi voor de herwaardering van vrouwelijke vormen. Niet verwonderlijk dat dit werk het meeste gespreksstof oplevert.

De Buddha Birds on Planet zijn een uitbreiding van de serie Buddha Birds. De planeten voegen een dimensie aan deze spirituele vogels toe. Als kleine vorsten zitten ze boven op hun bijzondere bol alsof het een troon is. De symboliek die ik op de planeten heb toegepast versterkt de krachtige uitstraling van de Buddha Birds. In mijn huisgalerie zitten zij in speciale nissen en lijken het net voorname poortwachters. Hierdoor geven ze een bijzondere sfeer in huis.

De Buddha Bird zat al een tijdje in mijn hoofd, maar het duurde wel even voordat hij ook zo werd als ik mij hem had voorgesteld. Elke vogel heeft zo zijn eigen uitstraling en heeft de wereld iets anders te brengen. Al vele zijn ondertussen uitgevlogen en vormen vaak het onderwerp van gesprek. Ze zijn nou eenmaal opvallende verschijningen in elk interieur.

Mijn fabelachtige borstbeelden (Busts) zijn dierenfiguren met menselijke trekjes. Het zijn allemaal kleine persoonlijkheden. Soms lijken ze toevallig ook nog op bepaalde bekende Nederlanders. Zo heb ik een Youp van ’t H. en Karin B. de wereld in geholpen. Beide hebben inmiddels een nieuw thuis.

Via een Finse vriendin maakte ik kennis met Vedic Art. Deze schildermethode sprak mij direct aan. Toen ik mij er verder in ging verdiepen was ik verkocht en ben cursussen in België en Zweden gaan volgen. Inmiddels ben ik zelf ook docent en zie het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen met deze methode kennis te laten maken. Schilderen krijgt een andere dimensie en geeft verdieping in je leven!