Schilderen vanuit het hart

Vroeger had ik wel eens iets nageschilderd. Intense frustratie voelde ik als het mij niet lukte de werkelijkheid goed op het doek weer te geven. Herken je dat? Bij Vedic Art bestaat ‘goed’ of ‘fout’ gelukkig niet. Het geeft je de kennis en gereedschap om stapsgewijs kunst vanuit het hart te creëren. Aan de hand van de 17 Principes word je door het creatieve proces geleid. Hierdoor ontstaan kunstwerken die echt van jou zijn. Het voelt bijzonder bevrijdend om op zo’n ongedwongen manier te schilderen. Niet voor niets is het in de Scandinavische landen al jaren zo populair.

Persoonlijke groei

Deze methode van kunst creëren is door de Zweedse kunstenaar Curt Källman bedacht. Begin jaren 70 werd hij benaderd door Maharashi Mahash Yogi (grondlegger van Transcendente Meditatie) om een kunstopleiding te ontwikkelen die gebaseerd is op de oude Vedische wetten en zorgt voor een hoger bewustzijn. Het belicht namelijk de diverse aspecten van kunst én het leven. Zo draagt het ook nog eens bij aan je persoonlijke groei. 

De Zweedse bakermat

Meer informatie over Vedic Art kun je lezen op www.vedicart.com. Dit is de website van Johannes Källman, de zoon van de grondlegger van Vedic Art. Bij hem heb ik in Zweden in 2014 de teachersopleiding gevolgd.

If I create from the heart, nearly everything works; if from the head, almost nothing.

-Marc Chagall

Ook zin in Vedic Art?


In Noord-Groningen ben ik de enige docent Vedic Art. Kom het ook ervaren op deze inspirerende plek op ’t Groningse Hoogeland.